No niin. Nyt sitä ollaan lopultakin Shanghaissa.
Tottahan toki jotain ongelmaa aina tulee matkustaessa, eikä tämäkään ollut poikkeus.
Lyhyesti tiivistettynä koko tarina: Kaikki Suomalaiset kokoontu Helsingin lentokentälle josta piti olla suora lento Shanghaihin. Lento peruuntui ja muutaman tunnin selvittelyn jälkeen 5 ensimmäistä/ nopeinta (minä mukaanlukien...Käyttäen kylläkin melko häijyä noin 200 ihmisen ohitusta jonossa...buah) pääsi uudelle lennolle välille Hki - Hong Kong. Kone odotti meitä viittä tunnin ajan kentällä ja arvatenkin kanssamatkustajat eivät olleet kovinkaan iloisia kyseisestä tapahtumasta. Ainakin vieressäni istuva kinkki nainen osoitti mieltään pitämällä nenästään kiinni lähes koko 9 tuntia kestävän lennon ajan...tai sit mä vaan haisin pahalle. Sit lopulta päästiin Hong Kongiin ja kikkailtiin itsemme uudelle lennolle jolla pääsimme sitten lopulliseen määränpäähän.
Sanotaanko näin että kokemuksena koko matkasekoilu oli avartava, mutta Finnairin toiminta oli vähintääkin ala arvoista. Korvauksia ei muka saada ( no eipä vissiin kun tääl on nyt noin 50 suomalaista kohtuullisen kyrpiintyneenä koko yhtiöön) jostain syystä.
Ai niin joo ja kadottihan Finski mun matkatavaratkin muutamaksi päiväksi...enkä todellakaan ollut ainut jonka kamat hävis.

Ekat safkat kiinassa oli...ylläripylläri hampparii :D No se johtu vaan siitä ettei ollu mahalääkkeitä kun ne oli siin kadonneesa matkalaukus. Nyt oonki jo ehtiny maistaa mm. riisipuuroo jossa oli jotai vihreetä höttöö ja kalanpaloja. Summamutikassa vaan jottai napsii listalta ni kyl niitä syö ku ei tiiä mitä siin on :P Kaikinpuolin tääl on sapuska hyvää...Aika paljon makeeta ruokaa täälläpäin syödään. Hapanimeläkastike ei oo ihan semmosta mihin on tottunut suomen kinkkiravintoloissa. Ajatelkaa esim miltä ahven maistuu jossa on mansikkahilloa päällä...makuelämys on kerrassaan huikea.
Liian kallistakaan ei ole. Tänään syötiin 10 ruokalajia listan kalliimasta päästä + juomat (9 syöjää) ja loppuhinta oli noin 16 euroo.

No sit ostaminen yleensä on halpaa kun vaan muistaa tinkiä. Se onkin jo oma taitolajinsa. Useemman kerran putiikista kannattaa lähteä käveleen jos hinta ei näytä hyvältä. Noi kovimmat tinkaajat olikin saaneet jo "Juu fakin agli poi!! Aar juu greisi?! Juu killing mii!!" toivotukset peräänsä...no eipä aikaakaan kun tulee seuraava putiikki vastaan jonka pitäjä toivottaakin jo "Juu pjuutiful poi, kam hiör".
Eihän noi kinkit kauheesti enkkuu osaa et oppii samal hieman viittomakieltäkin.
Jostain syystä tääl tulee välil kummallisia tapahtumia kaupassa asioidessa. Eilen koitin ostaa paikallisesta Prismasta boksereita niin myyjä vaan nappas mun bokserit veke ja että et sää näitä osta ja viittilöi ulos :D Myi se kyl kaikki muut ostokset mut bokserit ei vissii ollu myynnis länkkäreille. Ihme sakkia noi kinkit.
Hintataso halpaa paitsi dödöissä yms tuotteissa?! Iha tavis adidaksen dödö makso yli 5 egee!'
Eihän teitä kuitenkaan mun bokseri ostokset kiinnosta, vaan "No kui kallista se bisse on?". Eikö niin? :D No se on kuulkaa halpaa. 40 senttiä maksaa 6,4 dl biusa pullo joka on vieläpä hyvää. Tupakki aski maksaa 30 senttii - 1,5 euroo.. riippuen vähä merkistä.

No mitäs vielä...hmm...niin no olihan meil tuota kouluakin tänään vähän mut eihän se ketään kiinnosta :D

Jatkampa taas myöhemmin kirjottelua...palathan.

PS. Tääl on aivan kauhea toi liikenne. Saa olla kyl tosi valppaana jos meinaa ehjin nahoin selvitä kadun yli :P Jokaisella on täällä etuajo oikeus. Tyypit vaa painaa kaasua jos joku meinaa osua tielle :P